Damehill’s Air Officer

Om man väljer att ha sin Shih Tzu nerklippt så ska man ändå använda schampo och balsam som är just för en Shih Tzu päls. Det är lika noga med rätt produkter på en nerklippt ST som med lång päls.

En Shih Tzu har en valpull som måste kammas ur med täta bad även om den är nerklippt. Viktigt att tänka på. Ullen finns där tätt inpå huden och MÅSTE kammas ur. Detta brukar börja vid 6-8månaders ålder att tova och kräver då lite tätare bad. Rekommenderar att bada med 5-7dagars mellanrum under denna period i urfällningen av valpullen.

Med rätt produkter i schampo och balsam så släpper ullen lätt med en kam. Detta behövs även om man har sin ST nerklippt. För just valpullen har inte med lång eller kort päls att göra. Så bada, föna hunden torr. Borsta och gå igenom pälsen ner i botten med en kam. Borste tar inte tovor. Man missar lätt tovor om man bara borstar. Öronen ska inte växa igen med päls. Det varierar hur mycket en ST har . En del har lite mer än andra. Man dra lite försiktigt i dom yttersta håren i örongången så brukar det släppa lätt och örongången blir luftig. Pälsen under och emellan trampdynorna ska klippas. Ska inte vara någon matta under tassarna. Kamma ur pälsen med en lite tätare kam under ögonen så hålls den pälsen ren och fin. Börja med pälsvård när hunden är valp. Vänj den vid fön, kamning, borstning och att hålla på med tassarna.

Detta underlättar för framtidens pälsvård.

Vi finns aldrig längre bort en ett samtal. Bara att kontakta oss vid frågor.